Cursussen, trainingen, workshops

Cursus CREATIEVE COMMUNICATIE donderdagmiddag om de week

Tekenen, schilderen, collages maken, werken met gemengde technieken….. het beeldend werken kunnen we ook zien als ‘praten op papier’. In deze cursus staat communicatie dan ook centraal, we gaan in gesprek met de ander en met onszelf. Creatieve werkvormen maken een gesprek speelser, verrassender en minder tot een ‘hoofd-zaak’. Trefwoorden: uitwisseling, spiegeling, inbreng van de ander…. en wat doen wij daar zelf mee?

 Donderdag van 13 tot 17 uur: 3, 17 en 31 oktober,  21 november, 5 en 19 december Prijs: € 210,- excl. BTW,  incl. materialen, koffie en thee

SCHILDEREN VANUIT JE HART workshop zondag 6 oktober

Voor mensen die te ver weg wonen om mee te doen aan de cursus, die eens een dag door willen werken of kennis willen maken met Schilderen vanuit je Hart. We werken in lagen en komen zo steeds dichter bij wat er diep in ons leeft. Heel mooi om dit te ontdekken in een schilderij! Ik help je op gang, bespreek enkele uitgangspunten van deze manier van schilderen, we doen een meditatie, en verder kijk ik met je mee en reik technieken en suggesties aan. Zo kan er tijdens deze dag als van je-zelf een verrassende schildering ontstaan!

Tijd: van 10 tot 16 uur       Prijs: 75,- excl. BTW, incl. materialen, koffie, thee, lekkers en soep

LEVENSLOOP, oorsprong en bestemming weekend workshop 12 en 13 oktober

‘Leven is zich altijd opnieuw verbinden en ruimte maken voor verandering. Leven is gave, opgave en overgave’ Claire van de Abbeele

Deze twee dagen staan we middels creatieve technieken  stil bij onze plek in het familiesysteem van ons gezin van oorsprong, wat we daarvan meenemen, hoe ons leven tot nu toe is verlopen en hoe wij ons verder kunnen ontwikkelen.

We maken contact met het vrije, speelse kind in ons…..met verschillende fasen en rollen in ons leven…. met onze wensen en visie voor de toekomst. We krijgen nieuwe inspiratie om onze levensweg verder te vervolgen. Alles wordt zichtbaar gemaakt in diverse werkstukken met verschillende technieken en materialen, en daarnaast verwerken we onze inzichten in 1 schilderij, dat we tijdens deze 2 dagen in lagen opbouwen.

Zaterdag 12 oktober van 10 – 18 uur   zondag 13 oktober van 10 tot 16 uur Prijs: €  195,- excl. BTW, incl. alle materialen, lunch, koffie en thee

Hoe teken je een FAMILIE OPSTELLING? Training op zaterdag 30 november voor mensen die met mensen werken groot en klein

Ieder maakt deel uit van een familie en een familiesysteem, ook als er sprake is van een scheiding, overlijden, adoptie, een samengesteld gezin e.d. Het geeft ons  ‘bodem’ om dit in beeld te brengen. Tijdens deze dag zullen wij op verschillende creatieve manieren een familie opstelling maken. Wij doen dus familie opstellingen op papier, en ook het ruimtelijk opstellen met poppetjes, voorwerpen enz. koppelen we aan het tekenen. Dit is zowel met volwassenen als met kinderen toe te passen.

van 10 tot 16.30 uur   Prijs: € 85 excl. BTW, incl. materialen, handout, koffie, thee en soep